Otte koncepter til brands, der vil vinde flytterne
NU går det løs. Tempo. Er du klar? Vi skal til at være kreative, skæve og sjove. Vi har snakket tidsånd, audiences og indsigter. Nu skal vi snakke koncepter. Vi har nemlig udviklet otte idéer, som du kan gribe, modellere og arbejde videre med.
En lille sidebemærkning til disse otte idéer er, at da vi præsenterede dem til de tre ”Flyt dig!”-konferencer, præsenterede vi dem på otte minutter. Og ja, du læste rigtigt. Otte idéer. Otte minutter. Otte indsigter og otte løsningsforslag.
Og tiden starter… Nu!
Den første idé er baseret på indsigten om, at næsten 900.000 danskere flytter årligt. Det er 900.000 danskere, som i 2017 pakkede deres fysiske bolig ned i flyttekasser, rev teltpælene op og rykkede til nye rammer. Men hvad med alle de følelser, oplevelser og minder, som knytter sig til en bolig?
Har du nogensinde prøvet at stå foran dit barndomshjem og næsten kunne se dig selv som barn gennem ruderne? Dufte din mors gryderet og høre radioen, som altid var tændt, som baggrundsstøj til dine forældres samtale?
ForeverYourHome er en virtuel løsning, der foreviger danskernes hjem. Med ForeverYourHome kan dine børn om fem, ti eller tyve år mindes deres barndomshjem gennem virtual reality-briller. På den måde sikres mindet om de gode stunder, selvom rammerne om livet ændres.
Vi holder lige en pause her, så du kan hente en kleenex. Stop tiden.
Den anden idé tager udgangspunkt i forskningsstudier, som viser, at nye lyde kan udfordre vores søvn. Samtidig lider en hel halv million danskere af søvnbesvær.
Konceptet jegvilsove.dk giver danskerne mulighed for at sove til den genkendelige lyd af deres gamle hjem. I samme univers får danskerne serveret forskningsbaseret indhold med tips til en bedre nattesøvn på sengen – og det krummer slet ikke. Sov godt og drøm sødt.
70% af danskerne svarer i vores undersøgelse, at en flytning er sværere eller mere kompleks end forventet. Den tredje idé fokuserer derfor på at lette processen for de danskere, der flytter.
Flytteassistenten er en Facebook-chatbot, som hjælper danskerne med at holde hoved og hale i deres flytning. En flytning er nemlig en kompleks størrelse med mange ting, der skal holdes styr på: Skatteændringer, adresseskift, ejendomsmæglersalærer, advokater, banker, skift af elleverandør, ny sofa og så videre og så videre og så videre i det uendelige. Flytteassistenten holder styr på flytningen og husker danskerne på alle de ting, som de ellers glemmer. Smart.
Vi har allerede fortalt om, at tanken om forholdet til de nye naboer kan gøre danskerne spændte som en flitsbue. Med den indsigt i baghovedet handler den fjerde idé om, hvordan man kan skabe sammenhold og naboskab i lokalområderne.
Det er på tide at bringe gadekampen tilbage. Og her mener vi altså ikke gadekamp med panserklædt politi og stenkast. Ingen vold, så er I søde. Tak.
Vi mener selvfølgelig den slags gadekamp, hvor gaderne i byen stiller op i forskellige discipliner og kæmper mod hinanden i fodbold, petanque, rundbold og den slags. På den måde bringes den lokale patriotisme tilbage til lokalsamfundet, og danskerne får mulighed for at skabe et bånd til de mennesker, de omgiver sig med i hverdagen. Og så er det da fedt, hvis man kan vinde trofæet og hånretten hjem til [indsæt selv gadenavn].
Indsigten, der ligger til grund for dem femte idé, handler mest om de unge. 53% af de 18-29 årige er nemlig flyttet inden for det sidste år. Samtidig er denne aldersgruppe den, som går allermest op i bæredygtighed. Og det harmonerer ikke sådan vildt godt med en flytning, hvor der jo går pænt meget pap, papir, møbler og piskeris til grunde. Det lyder ikke specielt bæredygtigt. Så hvordan får man skabt en flyttefeature, som taler til de miljøbevidste flyttere?
Man laver en bæredygtig papkasse, som efter flytningen kan udfylde flere funktioner end den klassiske ”hey, flyttekasse, fragter du lige alle mine dimser fra A til B?” (eller hvad man nu siger til en flyttekasse). Den bæredygtige papkasse kan komme med en guide, som viser, hvordan man kan folde den om og bruge den som eksempelvis sofabord eller reol. Med den bæredygtige flyttekasse kan man gøre flytningen lidt grønnere.
Den sjette idé til indhold, der taler til danskernes udfordringer i forbindelse med flytningen er baseret på en indsigt i, at mange danskere har brug for hjælp, når de flytter. Ikke nok med, at der er mange ting rundt om flytningen, der skal holdes styr på, er vi danskerne nemlig også nogle samler-typer, der har enormt mange ting i vores hjem.
Platformen MoveForMe skaber kontakt mellem dem, der har brug for hjælp og dem, der gerne vil hjælpe. På platformen kan man altså stille sin hjælp til rådighed i stil med rengøringshjælp og børnepasning, og det er win-win for begge parter: Hjælperen tjener lidt håndører ved at hjælpe, og flytteren får hjælp til at indtage sit nye hjem.
Den syvende idé forsøger at gøre det nemmere for de danskere, der flytter sammen med en anden person. Der kan nemlig godt være nogle udfordringer forbundet med at kaste sig ud i den slags.
Måske du kender det. Du er typen, der gerne vil have toiletpapiret til at hænge ned langs væggen, mens din kæreste vender det den anden vej. Hvilket jo er helt forkert! Din roomie er vant til at skylle tallerknerne af, inden de sættes i opvaskemaskinen og kræver nu, at du gør det samme. Pjat, tænker du.
Med You, Me & Google får danskerne hjælp til de diskussioner og uenigheder, som udfordrer husfreden. Konceptet er et Google-hack, som sikrer, at du er det brand, der kan svare på danskernes spørgsmål.
Den ottende og sidste idé handler om nabofred. Vi har allerede snakket om frygten for dårlige naboer, og vi er altså ikke færdige endnu.
Med konceptet #Nabomance sættes der fokus på de mange skøre nabostridigheder, som findes derude. For tro os: De findes. Sortglasserede tegltag, manglende hækklipning og parkering er bare nogle af de stridigheder, som danskerne kaster sig ud i. #Nabomance skal få danskerne til at huske på, at man kommer længst med et smil og overskud over hækken – også selvom den ikke er blevet klippet i flere år.
Ooooooog slut. Det var otte idéer. Tog du tid?
© Dentsu Aegis Network